Der er mange forældre og familier, der frustreres over, at et barn I skolealderen stadig tisser I sengen. Barnet frustreres også, fordi det ofte giver en modstand imod at tage på lejrskole og at overnatte hos kammerater.

Børn og hypnose

Børn kan også hypnotiseres.

 

Børn har en livlig fantasi - de kan forestille sig næsten alt - derfor er de også i de aller-fleste tilfælde nemme at hypnotisere. Vi hypnotiserer børn fra ca. 6 år. Det hænder, vi behandler mindre børn med hypnose - det kommer lidt an på, hvor gode de er til at koncentrere sig.

Læs mere om:
Børn og hypnose.

Selvhypnose

Vidste du, at tilstanden, lige inden du sover, er velegnet til at stille sig selv gode forslag?

 

Fortæl dig selv hver aften - lige inden du sover:
"For hver dag der går bliver mit chok mindre og mindre i mit liv".

Om - Hypnoterapi

Kært barn har mange navne...

Nogle mennesker kalder det hypnoseterapi. I virkeligheden er det det samme. Der er tale om terapi, mens klienten er under hypnose. I hypnoterapi bruges der forskellige teknikker som også anvendes inden for andre behandlinger, f.eks. regression og indre barn. Læs mere om: hypnoterapi

Tisser i sengen, sengevæder - vådligger

Der kan være mange grunde - årsager til, at et barn tisser i sengen

Om når børn tisser i sengen, stoppe med at være sengevæder - vådligger.Der er mange voksne, der selv har været sengevædere som børn, der har børn, der også tisser i sengen.

 

Og da de fleste har erfaring med, at det går over igen, ønsker man vanligvis hjælp til at fremskynde tidspunktet, hvor barnet kan holde sig tør og ikke længere tisser i sengen.

 

Der kan være mange grunde til, at et barn tisser i sengen. Dels kan børn, der er kommet til verden ved særdeles vanskelige fødsler, som sædefødsler, have en tendens til at være sengevæder, selv langt op i skolealderen.

 

Det kan også være perioder, der har føltes overvældende eller belastende for et barn, der udløse en periode, hvor et barn, der ellers har sovet tørt, igen tisser i sengen. Det kan være skilsmisser, skoleskift, at en kammerat flytter eller at et kæledyr dør, at der er så megen aktivitet om dagen, at man sover så tungt om natten, at man ikke vågner ved, at kroppen fortæller, at man skal på toilettet.

 

Det kan heller ikke underkendes, at familiens forhold til, at et barn tisser i sengen, spiller ind. Hvis man synes, at det er synd for barnet og dermed ikke stiller motiverende krav og hjælper barnet med at have så lidt væske i kroppen som muligt ved sengetid, kan dette aspekt yderligere komplicere og fastholde det, at et barn er sengevæder.

  • Men
    • Vi ved jo også alle godt, at der er børn, der har været igennem vanskelige fødsler, børn,d er er igennem skilsmisse og har andre tab, børn, der drikker om aftenen m.v., der alle sover tørt, så der må søges flere grunde og aktiveres flere redskaber, for at forstå og håndtere situationen.

For hvert enkelt barn har systemet...

sine egne grunde til at opretholde en sengevæder-tilstand.

Og da det jo ikke ligger i det bevidste felt, for ingen børn i 6-12 års alderen ønsker bevidst at tisse i sengen, ja så kan det være meget befordrende og givende at kontakte en hypnoseterapeut, dels for at få afklaret de grunde, der ligger, og dels for at få aktiveret de ressourcer i systemet, der igen gør, at barnet kan sove tørt og holder op med at være sengevæder.

 

Det er ufarligt at lave hypnose på børn, da man udelukkende arbejder med det, der er problematisk, nemlig at barnet tisser i sengen og derfor i mange tilfælde er flovt eller skamfuldt og forsøger at undgå overnattende aktiviteter, og man arbejder med at genskabe kontakten til de øvrige dele af systemet, der sikrer, at der er en sammenhæng mellem krop og psyke, så barnets evne til at vågne, hvis det skal på toilettet, øges og integreres.

 

Når børn får hypnose, og når der gives gode og virkningsfulde redskaber til familier, så de også har konkrete og bevidste tiltag i forhold til deres barn, som er sengevæder, sker der store og afgørende fremskridt.

Som er i alles interesse.

  • Mange gange får barnet selv en teknik med hjem, så det inden det lægger sig til at sove, kan tænke på, hvordan det er at vågne op og være tør i stedet for endnu en gang at være vågnet efter at have tisset i sengen.

Der findes også medicin, man kan anvende, men da mange forældre ikke ønsker at anvende medicin, og da mange børn og voksne også føler, at det er forkert, at et skolebarn eksempelvis bruger ble om natten, er det værd at gøre noget andet, end det man plejer.

  • Vanligvis vil hypnose imod sengevædning kunne kurere problemet på 2-5 behandlinger, så der er mange gode grunde til at gøre noget andet nu, inden det påvirker et barn selvværd og selvopfattelse, og inden det bliver et mønster at isolere sig eller føle flovhed og skamfuldhed, som er de hyppigste følelsesmæssige reaktioner, som børn oplever, når de har tisset i sengen eller været sengevædere igennem længere tid.

Hvad behandles:

Hypnose i Danmark

James Braid

James Braid - 1795-1860 grundlagde anvendelsen af ordet "hypnose", som betyder "søvn" på græsk.