Ingen kan hypnotiseres mod deres vilje, og under hypnose kan ingen påtvinge en hypnotiseret person til at udføre handlinger, der er i modstrid med dennes principielle værdier og overbevisninger. De fleste mennesker oplever hypnose som behagelig og en meget afslappet tilstand fyldt med velvære.

Hypnose / Weblog

På webloggen er der løbende nye opdateringer i kategorien Hypnose, her kan du læse de sidste nyheder mht. og hypnose. God læse lyst.

Hypnose nyt

På weblogger kan du læse om hypnose nyt.

Hypnose

I hypnose forbigås den kritiske sans, og der skabes selektiv tænkning.
Man sammenligner ofte bevidstheden og under-bevidstheden med et isbjerg. Bevidstheden er de 10% af isbjerget, der er over vandet, mens underbevidstheden er de 90%, som er under vandet.

Selvhypnose

Vidste du, at tilstanden, lige inden du sover, er velegnet til at stille sig selv gode forslag?

 

Fortæl dig selv følgende hver aften - lige inden du sover: "For hver dag har jeg det bedre og bedre ".

Tandlægeskræk

Tandlægeskræk - tandlægeangst er en fobisk tilstand, kaldet odontofobi.

Læs mere om: Fobi - fobier eller se siden om:
Odontofobi - Tandlægeskræk

Hypnose - mystisk, forunderligt, fascinerende.

De senere år har tv vist mange tv-shows med hypnose som underholdning.

Hypnose - Hvad er hypnose og hvorfor virker hypnose?Mange har set shows, hvor deltagerne under hypnose foretager sig besynderlige ting. Det kan få en til at undre sig over, hvordan det kan lade sig gøre.

 

Er hypnose virkelig så magtfuldt, at det kan få folk til at tro, at de er på ferie i troperne, eller at de er uddannede astronauter, der skal lande på månen?

 

Ja og nej.

Hypnose har eksisteret i mange år

Hypnose kommer af ordet HYPNOS som betyder "søvn" og stammer fra græsk

Hypnose har eksisteret i mange årHypnose minder nok mest af alt om dagdrømmeri. Det er en trancetilstand, hvor alle andre indtryk end dem, hypnotisøren gør gældende, er lukket ude.

 

I denne tilstand er man modtagelig over for de forslag, som hypnotisøren giver en - disse er altid aftalt på forhånd - og man kan lade være at følge et forslag, hvis man ikke accepterer det.

Hvad kan en hypnotisør - hypnoterapeut?

Hypnose er først og fremmest et samarbejde mellem hypnotisør og klient.

Som oftest henvender folk sig til en hypnotisør/hypnoterapeut for at opnå en ændring i sin tilstand/sit adfærdsmønster.

 

Hypnose er et samarbejde mellem hypnotisør og klient. Et samarbejde, der skal få vores bevidsthed til at tage en pause, mens underbevidstheden overtager kontrollen. Bevidstheden er den del af os, der fortæller os, hvad vi ikke kan. Derfor er det hensigtsmæssigt at få den om på bagsædet.

 

Der er mange teorier om underbevidstheden. Man mener, den styrer op til 90% af de ting, vi foretager os. Når en ting er indlært, lagres den i underbevidstheden, som derefter sørger for, at man kan gøre ting - helt uden at tænke over det. Det er særdeles hensigtsmæssigt, når vi taler om at gå, cykle osv., men det er ikke hensigtsmæssigt, hvis det, vi har indlært, skaber problemer for vores daglige liv. Her kan nævnes det at være bange for forskellige ting, følelsen af ikke at være god nok, blandt mange mange andre.

 

Personligt oplever jeg Hypnose og hypnoterapi som utroligt stærke redskaber, der kan hjælpe med til at afdække årsager til uhensigtsmæssige adfærdsmønstre og sætte andre mere livsbekræftende adfærdsmønstre i stedet.

  • Hypnose anvendes i dag i større og større grad som alternativ behandling - ofte i kombination med en anden behandling.

Nogle mennesker vælger selv at se, om hypnose kan hjælpe, og andre henvises via deres læge.

Hypnose i Danmark

James Braid

James Braid - 1795-1860 grundlagde anvendelsen af ordet "hypnose", som betyder "søvn" på græsk.

Scenehypnose

Scenehypnose er ofte årsag til mange af de vildfarelser, der findes om hypnose. Mange tror, at hypnotisøren har magten over klienten.

 

Lad os slå fast: Vi kan ikke via hypnose få dig til at give os PIN-koden til dit Dankort, medmindre du har lyst til det, på samme måde som vi heller ikke kan få dig til at springe rundt på græsplænen og tro, du er en hund.