Eksamensangst er for de fleste mennesker et velkendt fænomen. Ikke nødvendigvis fordi de selv lider af det, men fordi de fleste kender en eller anden, der lider af eksamensangst. Da underbevidstheden husker alt kan den også huske, hvad det er der udløser din eksamensangst.

Selvhypnose

Vidste du, at tilstanden, lige inden du sover, er velegnet til at stille sig selv gode forslag?

 

Fortæl dig selv følgende hver aften - lige inden du sover: "For hver dag har jeg det bedre og bedre ".

Vi taler tit om, at "klappen går ned"...

eller udtrykket, at folk "går i sort", når de er til eksamen.

Eksamensangst er for de fleste mennesker et velkendt fænomenEksamensangst minder hos rigtig mange om panikangst. Det eneste deres hjerne tænker på er at komme væk fra denne ubehagelige situation.

Det er aldeles uhensigtsmæssigt og kan for nogle forårsage så store problemer, at de f.eks. aldrig får den uddannelse, de har drømt om.

 

Heldigvis gør man på rigtig mange uddannelses-institutioner et stort arbejde for at mindske denne frygt. Mange steder afholder man kurser om eksamensangst, der skal lære eleverne at gå til eksamen.

  • Men hvad er det så, man er bange for, hvad er det man frygter, og hvorfor har man det sådan?
    • Umiddelbart er det værste der kan ske, at man ikke får sin eksamen.

Der kan dog også være andre grunde til, at man er ræd for at gå til eksamen. Måske er man bange for ikke at leve op til forældres eller læreres forventninger.

.

Neutralisere eksamensangst

Eksamensangst er nogen gange forbundet med de meget høje adgangskrav.

Nogle mennesker har oplevet, at det én gang er gået galt, og derfor forsøger underbevidstheden det bedste den har lært at få personen væk fra oplevelsen.

 

Som verden er skruet sammen i dag, er adgangskravene på landets uddannelsesinstitutioner for nogle uddannelsers vedkommende forbundet med meget høje adgangskrav. Ofte kan et lille udsving på 0,1 være afgørende for, om man kommer ind på din drømmeuddannelse. Det alene kan være med til at udløse en eksamensangst.

 

Der er selvfølgelig også mennesker, der lider af eksamensskræk, simpelthen af den årsag, at de ikke har læst - hvis dette er tilfældet, er der kun en kur, der hjælper, og den hedder arbejde.

 

I andre tilfælde kan hypnose og hypnoterapi hjælpe dig til at finde ud af, hvad der har udløst din eksamensangst, neutralisere denne oplevelse og dermed hjælpe dig med at vinde kampen.

Da underbevidstheden husker alt...

kan den også huske, hvad det er der udløser din eksamensangst.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at det ikke nødvendigvis er traumer, som du med din fornuft forstår i dag. Men uanset hvad der har udløst den - det være sig en tegnekonkurrence i børnehaveklassen eller en udtagelse til, hvem der skulle deltage i skolekomedien osv. - kan det være det, der har lagt grunden til en senere eksamensangst.

Behandling af eksamensangst

er en kombination mellem hypnose og hypnoterapi, nænsomt og effektivt.

Til behandling af eksamensangst bruges der både hypnose, dvs. positive suggestioner, og hypnoterapi, som består af regression, til at finde tilbage til angstudløseren.

De fleste hypnoterapeuter lærer dig også selvhypnose, så du hvor som helst og når som helst kan bringe dig selv i en afslappet tilstand, hvor du kan give dig selv positive suggestioner - i tilfældet med eksamensangst om at være fuldstændig rolig og afslappet, at du taler klar og tydeligt osv.
 
Det er OK at være spændt, når man skal til eksamen, men det er ikke OK at være så angst, at du ikke er i stand til at vise, hvad du kan.

Hvad behandles:

Hypnose i Danmark

Relatetet oplysninger

På webloggen hypnose-hypnosis.dk/blog/ finder du de sidste nye opdateringer inden for kurser undervisning og behandling.

Bloggen afspejler desuden de enkelte hypnotisørers sidste opdateringer inden for behandlerområdet, god læse lyst.