Præstationsangst - præsentationsangst kan beskrives på en kort og enkel måde. "Det er ikke de svære situationer, der gør, at vi ikke tør. Det er det, at vi ikke tør, der gør, at situationer er svære". Hvad ville du gøre anderledes, hvis du ikke var bange?

Præstationsangst

Der er grunde til, at præstationsangst opstår. Disse grunde skal bearbejdes og forstås og "slippes".

Selvhypnose

Vidste du, at tilstanden, lige inden du sover, er velegnet til at stille sig selv gode forslag?

 

Fortæl dig selv følgende hver aften - lige inden du sover: "For hver dag får jeg det mere og mere selvtillid - selvværd"..

Se siden om angst

Ved alle former for angst er det vigtigt at få gjort noget ved årsagen. Gøres dette ikke forstærker angsten sig selv, og kan i sidste instans blive det, der styrer folks liv - både arbejdsmæssigt og socialt - og her kan hypnose og hypnoterapi være en hjælp.

Præstationsangst og præsentationsangst

Der er den lighed imellem præstationsangst og præsentationsangst,...

Sig goddag til verden - Du er ikke dine fejl, du er dine muligheder.at uanset om man lider af den ene eller anden form for uro, ja så frygter man situationer, hvor man er synlig for andre.

 

Uanset om man skal præstere eller præsentere, mærker man eksempelvis signaler som tankemylder, flugtreaktion, mindreværd, ubehag, frygten for at blive overvåget og nedvurderet samt en tvivl, der kan udspille sig på både det mentale og det følelsesmæssige plan, med hensyn til, hvorvidt det, som man kan og gør, er godt nok.

 

Forskellen på de to former for angst er, at personen med præstationsangsten blokerer, når han/hun skal præstere, og dette kan forekomme også i en situation, hvor der kun er to personer til stede. Personen med præsentationsangsten derimod bemærker hyppigere sin angstreaktion med hensyn til et større forum.

 

Her kan du læse om nogle af forskellene ved præstationsangst og præsentationsangst.

  • Lad det være helt klart.
    • Præstationsangst forekommer sjældent i alle livssammenhænge, men eksempler kan være, at når man ønsker at præstere seksuelt, ja så lykkes det ikke, og når man ønsker at præstere noget specielt til en eksamen, eller som et tredje eksempel når en sælger skal til et møde og vise sine produkter, så plages personen både før og under af heftige og ubehagelige tanker, følelser og kropsfornemmelser.
    • Præsentationsangst forekommer som regel, når man skal/vil holde foredrag, tale for en forsamling også i selskabelig sammenhæng eller er i en situation, hvor man skal træde frem og tage ordet, med alles blikke rettet på sig.

At overvinde/neutralisere præstationsangst

Vi taler ikke om lange behandling imod præstationsangst eller præstationsangst

Det kan lykkes at overvinde/neutralisere præsentationsangst og præstationsangst. Og vi taler ikke nødvendigvis om lange personlige forløb, hvor mange sten skal vendes, og man skal træne sig op, situation for situation og kun langsomt mærke og øge sin succes.


Angst er jo en grundfølelse, og når sindet begynder at lave fejlprogrammer om, at det er farligt at præstere eller præsentere, kan man ligeså godt først som sidst, få forstået, hvad signalet handler om og få øget de kræfter, som netop dit system har brug for.

.

Med hypnose er det enkelt og effektivt,

at håndtere en præstationsangst og præsentationsangst..

I terapeutisk hypnose laves de justeringer, som du ønsker. Det er dig, der fastsætter, hvad du ønsker at opleve i stedet for frygten. Det er dine ord og dine spørgsmål, der er i højsædet, og der er den tryghed ved den terapeutiske hypnose, at kun det, som er i overensstemmelse med dig, justeres.
Mange har netop brug for et øget mod og en øget tro på sig selv, når temaer som præstationsangst og præsentationsangst er forekommende i for hyppigt og massivt antal.

 

Og en spændende tanke, er at mod jo netop ikke er at være frygtløs. Mod er at gøre det, man vil/må/skal gøre, også selv om man ikke er 100 procent blottet for uro eller nervøsitet. Det, der kendetegner et mod fra en nervøsitet, er at personen emd modet holder sig målet for øje og tror og ved og forventer, at det er muligt at få det mål inden for rækkevidde, også selvom pulsen måske nogle gange slår lidt hurtigere end ellers.

 

Med hypnose er det muligt og enkelt at vende uro til ro, usikkerhed til større grad af sikkerhed og frygt til forventning. Så hvorfor vente. For det er jo nu og i fremtiden, at vi lever. Og hvorfor dog ikke få det bedste ud af det?

Hvad behandles:

Hypnose i Danmark

James Braid

James Braid - 1795-1860 grundlagde anvendelsen af ordet "hypnose", som betyder "søvn" på græsk.