Terapi kombineret med hypnose. Når hypnose anvendes i terapi ind I en terapeutisk praksis, sker der noget andet og mere virkningsfuldt end ved de for nogle både lokkende og skræmmende hypnoseshows, der af og til vises I fjernsynet.

Webloggen

På webloggen hypnose-hypnosis.dk/blog/ finder du de sidste nye opdateringer inden for kurser undervisning og behandling.

Bloggen afspejler desuden de enkelte hypnotisørers sidste opdateringer inden for behandlerområdet, god læse lyst.

Terapi - Hypnoterapi

En god terapi sammensat med hypnose indeholder mange aspekter

Exclamation markI den terapeutiske praksis er terapi sammen med hypnotiske teknikker redskaber til fordybelse og indsigt og redskaber til at komme i kontakt med de kræfter, der har været slumrende i måske mange år.

Derfor er hypnose i terapi ikke et redskab til jubel og måben for masserne, men et seriøst terapi - redskab, der med kyndighed og nænsomhed gør, at klienter bringes i kontakt med dybe indre lag, som hverdagsbevidstheden tit forhindrer os i at være i kontakt med.

Lad os slå fast

Lad os én gang for alle slå fast...

Question markat terapi med anvendelsen af hypnose, dvs. hypnoterapi, som mange kalder det, er ikke rullen med øjnene og en afgivelse af sin dømmekraft til en terapeut.

 

At blive talt i trance terapi og derved opnå de hypnotiske tilstande som dyb hvile, fredfyldt afspænding og kontakt med vores indre vise dele sker via terapeutens stemme og primært via anvendelsen af sproget. Hypnose kan foregå med lukkede eller åbne øjne; det er slet ikke det, der er det afgørende. Det afgørende er, at terapeuten er så kyndig, at han/hun i en terapi kan afklare, hvad klients præcise mål for behandlingen er. Kommer en klient for eksempel og siger:

  • Jeg lider af klaustrofobi, og det vil jeg gerne have væk, ja så er det hypnoterapeutens opgave i en terapi at afklare, hvad klienten ønsker sig i stedet for, hvad klienten selv oplever af forhindringer, hvor længe klienten har kendt symptomet, og hvad det vil gøre for klientens liv at komme i kontakt med et konstruktivt mål, der er indenfor rækkevide. Med et konstruktivt mål mener jeg, at terapeuten ved valg af hypnose som sin teknik skal hjælpe klienten med at være fokuseret på ikke at komme af med klaustrofobien, men snarere at fokusere på, at alle rum er trygge, og at klienten kan føle sig fri uanset om han/hun er ude eller inde.

En god terapi sammensat med hypnose indeholder altså mange aspekter. Og når hypnotisøren gør sit arbejde både kyndigt, etisk og moralsk forsvarligt, er det en smuk og forvandlende proces for begge parter.

 

Hvad behandles:

Hypnose i Danmark

Webbloggen

På webloggen hypnose-hypnosis.dk/blog/ finder du de sidste nye opdateringer inden for kurser undervisning og behandling.

Bloggen afspejler desuden de enkelte hypnotisørers sidste opdateringer inden for behandlerområdet, god læse lyst.