Selvtillid - tillid til sig selv og sine egne evner er bedre end at forsøge at kontrollere, at man ikke skal miste den. Selvtillid er psykens stillads, så vi holder os rette og ranke og møder verden med en positiv holdning.

Om sindets funktioner

Det bevidste sind ville bryde sammen under arbejds-presset, hvis det skulle rumme alle de informationer, som vi er i besiddelse af.

 

Derfor flyttes der hele tiden informationer mellem underbevidstheden og bevidstheden.

Selvhypnose

Vidste du, at tilstanden, lige inden du sover, er velegnet til at stille sig selv gode forslag?

 

Fortæl dig selv følgende hver aften - lige inden du sover: "For hver dag får jeg det mere og mere selvtillid "..

Se siden om selvtværd

Selvværd er som en plante, med masser af vækst-muligheder, og den skal plejes og have den fornødne opmærksomhed.
Selvværd er det fundament, som vi bygger vores livsopfattelse og deraf følgende handlinger på.

"Jeg mangler selvtillid" er der mange, der siger.

Jeg tvivler alt for meget, og jeg er altid lidt usikker.

Sig goddag til verden - Du er ikke dine fejl, du er dine muligheder."jeg mangler selvtillid" er der mange, der siger. Og jeg bliver let misundelig på folk, der udstråler, at de har tillid til sig selv, og jeg kan, selv om jeg tit har prøvet at tænke positivt om mig selv og andre, endnu ikke finde den nøgle, der åbner for, at jeg oprigtigt tror på mig selv og det, jeg kan.

 

Jeg tvivler alt for meget, og jeg er altid lidt for usikker på, om det jeg gør, er godt nok, og er også tit for usikker på, om jeg skulle have sagt eller gjort nogle ting anderledes.

 

Jeg spekulerer på, om folk virkeligt mener det, når de siger, at jeg har gjort noget godt eller at de godt kan lide mig… "det kan jo være, at de bare siger det, for ikke at gøre mig ked af det".

Ovennævnte sætninger

kunne være et dagbogsudskrift fra et menneske, der mangler selvtillid.

Fordi de ovennævnte beskrivelser netop peger på, hvor man typisk har det, når en selvtillid er ringe, dalende eller ind i mellem slet ikke til stede.
Når selvtillid er en mangelvare, bliver tvivl, bekymring, usikkerhed, spekulationer, frygt og irritation ofte en del af den indre virkelighed, og det kan være en stor hæmsko med hensyn til motivation og handlekraft.
Selvtillid er, defineret, at vi tror på, kan mærke i krop og følelser, at det vi gør og ikke gør, det vi siger og ikke siger, Selvtillid er, at vi har kræfterne til at give os i kast med opgaver og udfordringer, at vi let og ubesværet kommunikerer med andre, og at de evner og kompetencer, vi indeholder og benytter os af, er personlige og tilstrækkelige og sikkerhedsskabende.

 

Når man som person er ude af kontakt med troen og tilliden til sig selv, er det tid at stoppe op og råbe vagt i gevær. Og ikke bare at håbe eller vente på, at det vel går over igen. Når din krop og psyke sender dig signaler, hvor du tvivler på dig selv, så tag det seriøst og sæt dig for, at du vil bygge din selvtillid op. Hvorfor dog vente?

Det er en proces at bygge sin selvtillid op,

men se det som en investering i dit eget liv og i din fremtid.

En af de mest sikre og nænsomme metoder til at styrke en selvtillid er via hypnose. Hvor der dels neutraliseres spændinger og gamle fejlopfattelser og dels gives den støtte, der er allerbedst for dit system. Fordi hypnosens dybe afslapning og positive håndtering af problematikker gør, at der gendannes den ligevægt og balance, der både på det mentale, det emotionelle, det fysiske og det adfærdsmæssige plan er brug for, for netop at øge din selvtillid.
Hypnosen vil også betyde, at du atter kan have oplevelsen af at det er lettere at ranke sig og bevæge sig fremad, lettere at gøre det, der før har føltes uoverskueligt og farligt, og det frigiver megen energi atter at være et levende menneske i vigør, fordi man tør, og fordi man har selvtillid.

 

Det er en proces at bygge sin selvtillid op. Generelt vil et forløb på 2-10 gange være nødvendigt, men se det som en investering i dit eget liv og i din fremtid.

Hvad behandles:

Hypnose i Danmark

James Braid

James Braid - 1795-1860 grundlagde anvendelsen af ordet "hypnose", som betyder "søvn" på græsk.